سیر سیاه قلیایی است یا اسیدی 2023-07-14

هر آن چیز که باید در مورد غذاهای اسیدی و قلیایی بدانید

این ادعا‌ها با هیچ مطالعه قابل اعتمادی در فاز انسانی اثبات نشده است. دوم، حتی اگر تصور شود غذا می‌تواند مقدار pH خون یا سایر بافت‌ها را به طرز چشمگیری تغییر دهد سلول‌های سرطانی محدود به محیط‌های اسیدی نیستند. در حقیقت سرطان در بافت طبیعی بدن رشد می‌کند که دارای pH کمی قلیایی ۷.۴ است.

در این فرآیند، غلظت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی افزایش یافته و بوی تند سیر کاهش می‌یابد، درحالی‌که طعم آن ملایم‌تر و کمی شیرین‌تر می‌شود. برخلاف سیر تازه، سیر سیاه فاقد بوی ناخوشایند بوده و هضم آن برای بسیاری از افراد آسان‌تر است. این ویژگی‌ها، همراه با ارزش غذایی بالا، موجب شده است که سیر سیاه در طب سنتی و تغذیه مدرن به‌عنوان یک ماده مغذی و پرخاصیت مورد توجه قرار گیرد. سیر سیاه با وجود خواص بی‌شمار برای سلامت، در برخی موارد می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، به ویژه زمانی که بیش از حد مصرف شود. بیشتر این عوارض ناشی از تأثیر سیر سیاه بر فشار خون، انعقاد خون و سیستم گوارش است.

بررسی‌های اپیدمیولوژیکی نشان داده است که در کشور یونان به‌دلیل مصرف بالای زیتون، میزان بروز سرطان در جامعه ۴۰ درصد کمتر از دیگر کشورهای اروپایی مانند انگلستان است. دانشمندان اثرات ضدسرطانی زیتون را با وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیباتی به‌نام "هیدروکسی تیروزول"، "اسید آراشیدونیک"، اسید اولئیک" و… می‌دانند. به خاطر داشته باشید اجداد ما با دسترسی به غذا‌های متنوع در آب و هوای کاملا متفاوتی زندگی می‌کردند. در حقیقت، رژیم‌های اسید ساز بیشتر متداول بودند، زیرا مردم به شمال استوا مهاجرت می‌کردند.

بسیاری از آزمایشات سلول های سرطانی را با موفقیت در یک محیط قلیایی رشد داده اند و در حالی که تومورها در محیط های اسیدی سریع تر رشد می کنند تومورها خود این اسیدیته را ایجاد می کنند. این محیط اسیدی نیست که سلول های سرطانی را ایجاد می کند بلکه سلول های سرطانی هستند که محیط اسیدی را ایجاد می کنند. بر اساس این نظریه رژیم های غذایی اسید ساز مانند رژیم غذایی غربی باعث از بین رفتن تراکم مواد معدنی استخوان می شوند.

در این صورت شما کمتر احساس می‌کنید که این مواد غذایی را کنار گذاشته‌اید . گوشت قرمز ، ماهی ، لبنیات ، کافئین ، شکر و نمک از اسیدی‌ترین مواد غذایی هستند . این به این معنی است که محلولی که مقدار pH آن برابر با ۷ است، نه اسیدی بوده و نه قلیایی می‌باشد، بلکه به محلول نیوترال معروف است. به عنوان مثال، آب خالص دارای pH متعادل بوده و محلول‌های اسیدی مانند اسید سولفوریک pH کمتر از ۷ داشته و محلول‌های قلیایی مانند آهن‌ آلومینات pH بیشتر از ۷ دارند. غذاهایی هستند که بعد از متابولیسم در بدن، باقی مانده اسیدی دارند و می‌توانند منجر به اختلال در تعادل  pH  بدن شوند.

می‌توانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید. حواستان باشد که از سبزیجات کنسروی استفاده نکنید ، زیرا دارای مقدار زیادی نمک هستند . حتی کاهوی بسته‌بندی‌شده ( در سالاد ) می‌تواند روی خواص آن تأثیر بگذارد .

مطالعات نشان داده است که استفاده از روغن زیتون روی پوست به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی آن، از ابتلاء به سرطان پوست جلوگیری می‌کند. در این مقاله ضمن معرفی سیر سیاه به بررسی خواص سیر سیاه و تأثیرات آن بر سلامتی پرداخته‌ایم. از سیر سیاه برای لاغری، سلامت قلب و دیگر فواید این ماده مغذی نیز صحبت خواهیم کرد. معده شما سرشار از اسید کلریدریک است و به آن pH۲-۳-۳ می‌دهد که بسیار اسیدی است و این اسیدیته برای تجزیه غذا ضروری است. از طرف دیگر، خون انسان همیشه کمی قلیایی است و pH آن از ۷.۳۶ تا ۷.۴۴ است.

مصرف مقدار متعادل غذاهای اسیدی با مقدار زیادی از میوه‌ها و سبزی‌های قلیایی‌کننده، بعید است باعث تحلیل عضلات و استخوان یا افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن شود. مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ما به همراه داشته باشد. غذاهای اسیدی می‌توانند باعث افزایش میزان اسیدیته خون شوند که این مسئله باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود. این التهابات اگر درمان نشوند، می‌توانند به‌تدریج به بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی - عروقی، دیابت، بیماری‌های التهابی مزمن، سرطان و غیره منجر شوند. سیر سیاه و لاغری ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، زیرا این ماده علاوه بر اثرات متابولیکی، دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است که به بهبود عملکرد گوارش و کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. همچنین، مصرف سیر سیاه با افزایش احساس سیری و کاهش میل به مصرف کالری‌های اضافی، باعث کنترل وزن می‌شود.

در حقیقت، رژیم های اسید ساز بیشتر متداول بودند زیرا مردم به شمال استوا مهاجرت می کردند. اگرچه حدود نیمی از شکارچیان از رژیم غذایی خالص اسید ساز استفاده می کردند، اما اعتقاد بر این است بیماری های مدرن بسیار کمتر شایع بوده است. پایین‌بودن pH خون به‌دلیل بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه را اسیدوز متابولیک می‌نامند. این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که کلیه‌ها برای دفع اسیدها از بدن به‌درستی کار نمی‌کنند.

پلاک‌های چربی عامل تنگ شدن رگ‌ها و افزایش فشار خون هستند که در نهایت می‌توانند منجر به حملات قلبی و سکته شوند. علاوه بر این، سیر سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی چاقی است، جلوگیری می‌کند. التهاب می‌تواند متابولیسم را کاهش داده و فرآیند سوزاندن چربی را مختل کند. با کاهش التهاب، بدن راحت‌تر می‌تواند چربی‌های اضافی را بسوزاند و وزن خود را کاهش دهد. سیر سیاه به عنوان یک ماده طبیعی، می‌تواند نقش مهمی در کاهش وزن و افزایش متابولیسم بدن ایفا کند. این ماده با داشتن ترکیبات فعال مانند S-آلیل سیستئین (SAC) و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، به تحریک فرآیندهای چربی‌سوزی و افزایش فعالیت متابولیکی کمک می‌کند.

علاوه بر این، سیر سیاه باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) می‌شود که مسئول انتقال چربی‌های اضافی از دیواره رگ‌ها به کبد برای دفع است. مصرف منظم سیر سیاه، چه به صورت مکمل یا افزودنی به غذا، می‌تواند به عنوان یک راهکار طبیعی و موثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان و حمایت از سلامت کلی بدن عمل کند. علاوه بر این، سیر سیاه با کاهش التهاب و مهار مسیرهای التهابی که در رشد تومورها نقش دارند، می‌تواند به عنوان یک عامل پیشگیرانه قوی عمل کند.

سیر سیاه دکتر بیز

یکی از عوارض احتمالی مصرف زیاد سیر سیاه، مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوزش معده یا درد شکمی در افراد حساس است. این مسئله به دلیل ترکیبات گوگردی موجود در آن رخ می‌دهد که ممکن است تحریک‌کننده مخاط گوارشی باشند. همچنین، در برخی افراد، بوی بدن یا بوی دهان پس از مصرف طولانی‌مدت گزارش شده است. خواص سیر سیاه موجب شده است که این فرآورده جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی و تغذیه مدرن داشته باشد.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر می‌توانند بر جریان خون، میزان انرژی و سایر عناصر تأثیرگذار بر فعالیت جنسی اثر بگذارند. در این فرایند برای ایجاد قوام و چسبندگی مدنظر، به دما و رطوبتی کاملا تنظیم‌شده نیاز داریم. بوته‌های سیر خام مدتی طولانی در دمای ۶۰ تا ۸۷ درجه سانتی‌گراد و رطوبت زیاد نگهداری می‌شوند و این کار موجب تغییر رنگ، بافت و مزه سیر می‌شود. سیر سیاه ماده ای بی نظیر، مغذی و درمانی است که از سال ها قبل، مردم کره، ژاپن و کشورهای شرق آسیا از آن برای حفظ جوانی، سلامت و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها استفاده می کردند. سیر سیاه همان سیر سفید است که در شرایط رطوبت و دمای خاص (حدودا بین 60 تا 80 درجه) بعد از مدت حدود روز به سیر سیاه تبدیل می شود. در این مدت، برخی از ترکیبات موجود در سیر شروع به تجزیه و تغییر و تخمیر کرده و طعم تند معمول سیر سفید به نوعی طعم شیرین تبدیل می شود.

اضافه کردن چند حبه سیر سیاه به غذا، طعمی شیرین و ملایم به آن می‌دهد و ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد. مواد مغذی این سیر با سیر معمولی متفاوت است و فواید متفاوتی برای سلامتی دارد. البته سیر سیاه از محصولات خوراکی رایج به شمار نمی‌رود، زیرا تولید آن دشوار و پرهزینه است. سیر سیاه حاوی مقادیر متمرکز آنتی اکسیدان های مهم است که آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه از سیر سفید معمولی بیشتر است. لازم نیست این غذاها را به طور کامل حذف کنید، اما محدود کردن این غذاها می‌تواند به ایجاد یک محیط قلیایی‌تر در بدن شما کمک کند و میزان کارکرد کلیه‌ها و ریه‌ها را کاهش دهد تا تعادل اسیدی-بازی را حفظ کند.

کلاژن پوست را بالا می برد افرادی که مشکلات پوستی دارند از قرمزی و خشکی پوست گرفته تا اکنه وپوریازیس مشکلات مفاصلی بایدسیر خام بخورند. این فراورده برای اولین بار توسط کره ای‌ها برای مصارف دارویی تولید گردید. گاهی اوقات از آن در تهیه نوشابه‌های انرژی زا یا شکلات سیر سیاه نیز استفاده می‌شود . شاه توت علاوه بر محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، PRAL پایینی دارد و راهی خوشمزه برای حمایت از تنظیم اسید-باز بدن شما است.

برای مثال یکی از عواملی که می‌تواند موجب افزایش اسیدیته بدن شود، مصرف زیاد غذاهای پروتئینی می‌باشد. آب قلیایی می‌تواند مصرف این مواد را تأمین کند و از بروز مشکلات مرتبط جلوگیری کند. رژیم قلیایی به عنوان رژیم اسید – قلیایی یا رژیم غذایی خاکستر قلیایی نیز شناخته می‌شود. فرضیه آن این است که رژیم غذایی شما می‌تواند مقدار Ph “اندازه گیری اسیدیته یا قلیایی” بدن را تغییر دهد. متابولیسم شما یعنی تبدیل غذا به انرژی برخی اوقات با آتش مقایسه می‌شود.

برگ زیتون جویده‌شده وقتی روی زخم‌های دهانی گذاشته شود سبب از بین رفتن آنها می‌شود. عصاره برگ زیتون یا برگ جوشیده‌شده یا پخته‌شده آن می‌تواند برای دندان‌درد مفید باشد و عصاره برگ زیتون در بیماری‌های چشمی کاربرد دارد. این عصاره اگر به‌صورت قطره در چشم چکانده شود برای ورم‌های چشمی و التهاب چشم مفید است. فیلفیل چوما یک دستور غذای از یهودیان لیبی آفریقای شمالی است که از پودر فلفل شیرین و تند، انبوهی از سیر آسیاب شده، زیره سیاه و سبز تهیه می‌شود. از آن در آشپزی اتیوپی به عنوان سس دیپ و به عنوان سسی برای مزه‌دار کننده گوشت، یا به عنوان چاشنی پایه برای غذاهایی مانند خورش و سس استفاده می‌شود.

علاوه بر کاهش التهاب داخلی، سیر سیاه به بهبود التهاب‌های پوستی نیز کمک می‌کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که سیر سیاه نه تنها در کاهش درد و التهاب موثر باشد، بلکه به عنوان یک راهکار طبیعی برای مقابله با بیماری‌های التهابی مزمن و تسکین ناراحتی‌های روزمره نیز کاربرد داشته باشد. التهاب در مغز حافظه را ضعیف می‌کند یا عملکرد مغز را در طولانی‌مدت کاهش می‌دهد. مصرف مکرر سیر سیاه به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مانند زوال عقل و آلزایمر کمک می‌کند که در اثر آسیب سلول‌های مغزی ایجاد می‌شوند. به‌گفته آنها اگر در مغز التهاب کمتری وجود داشته باشد، میزان این ترکیب کاهش می‌یابد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر نیز کمتر می‌شود. بسیاری از افراد اذعان می دارند سرطان در یک محیط اسیدی رشد می کند و می تواند با رژیم قلیایی درمان شود.

زیرا مصرف هم‌زمان آن با این داروها ممکن است باعث افت بیش از حد فشار خون شود و علائمی مانند سرگیجه، ضعف و خستگی ایجاد کند. طرز تهیه سیر سیاه یک روش طبیعی و کنترل‌شده است که طی آن سیر خام در معرض دما و رطوبت بالا قرار می‌گیرد. این فرآیند که معمولاً چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد، بدون نیاز به هیچ افزودنی یا ماده شیمیایی انجام می‌شود. در این شرایط، ترکیبات درون سیر تحت واکنش میلارد قرار می‌گیرند؛ واکنشی که باعث تغییر رنگ سیر به سیاه، کاهش بوی تند و ایجاد بافتی نرم و ژله‌ای می‌شود. برخی مطالعات تاثیرات مثبت را در زیرمجموعه بسیار کمی از جمعیت نشان می‌دهند.

راهکار درمانی برای این شرایط دریافت مایعات فراوان و جایگزینی الکترولیت‌ها است. علاوه بر ویتامین و مواد معدنی گفته شده، سیر سیاه غنی از اسیدهای آمینه، مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به سیر معمولی است. سیر سیاه دارای مقدار زیادی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پلی فنول، فلاونوئیدها، مشتقات تترا هیدرو β-کاربولین و ترکیبات ارگانوسولفور از جمله S-allyl-cysteine و S-allyl-mercaptocysteine در مقایسه با سیر تازه است. توجه داشته باشید که تخمیر نه تنها باعث تغییر در اجزای تغذیه ای و خصوصیات حسی می‌شود، بلکه باعث افزایش فعالیت سیر سیاه می‌شود.

خیر، برای حفظ تعادل pH بدن لازم است ترکیبی مناسب از غذاهای قلیایی و اسیدی در رژیم غذایی داشته باشیم. از آنجا که غذاهای اسیدی نیز می‌توانند به بدن مفید باشند، حذف کامل آنها ایده‌آل نیست. بهتر است که مقدار مصرف آنها را کاهش داده و ترکیبی متعادل از غذاهای اسیدی و قلیایی در رژیم غذایی خود داشته باشید. به‌علاوه، مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی می‌تواند باعث ضعف سیستم ایمنی شود. در این صورت بدن توانایی کمتری در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف دارد.

عموما غلات اسیدی هستند ، البته گزینه‌های قلیایی نیز در این دسته وجود دارد . سعی کنید در هنگام خرید از غلاتی که کمتر بسته‌بندی و فرآوری شده‌اند و بیشتر تازه هستند استفاده کنید . پنیر نیز یکی از مقصرین اصلی بوده و اسیدی است ، پنیر پارمزان نیز اسیدی‌ترین نوع پنیر است . سبزیجات به غیر از مواردی که در بالا اشاره شد به صورت خام یا بخارپز شده خاصیت قلیایی دارند. موز، سیب های غیرترش، گلابی، هلو، گیلاس، انگورها، هندوانه، خرما، میوه درخت کاج و آووکادو جزو میوه های قلیایی هستند.

متخصصان پیش‌بینی کرده‌اند که تا ۳۰ سال آینده، بیماری‌های قلبی و عروقی عامل یک‌سوم مرگ‌ومیرهای جهانی خواهد بود. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زیتون را اسید اولئیک تشکیل می‌دهد که باعث کاهش فشار خون و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. همچنین دو ماده به‌نام‌های «هیدروکسی تیروزول» و «اولئوروپین» باعث جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها و تشکیل لخته خون می‌شود و درنتیجه منجر به کاهش خطر حمله‌های قلبی و سکته مغزی می‌شود. با این حال غذا مقدار pH ادرار شما را تغییر می‌دهد اگرچه این اثر تا حدودی متغیر است. دفع اسید‌ها با ادرار یکی از اصلی‌ترین راه‌های تنظیم pH خون در بدن است.

رنگ زیتون هنگام رسیدن از سبز کمرنگ (زیتون سبز) به بنفش و سپس مشکی متمایل می‌شود. برای بهره بردن از مزیت‌های سیر پخته برای سلامت بدن، سیر خام له شده را در انتهای زمان پخت به غذا اضافه کنید. (وارد کردن سیر به ترکیب غذا در ابتدای مراحل پخت مواد غذایی اشتباه است. در ابتدا توصیه می‌کنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید.

هرچند تحقیقات زیادی درباره تأثیر سیر سیاه در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده، اما توصیه می‌شود که زنان باردار و شیرده در مصرف این ماده زیاده‌روی نکنند. احتمال دارد که ترکیبات فعال آن باعث تحریک یا تغییر در هورمون‌ها شود. یکی از مکانیزم‌های مهم سیر سیاه در کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین است.

به طور کلی، رژیم قلیایی سالم است، زیرا براساس غذا‌های کامل و فرآوری نشده است. رژیم قلیایی با این ایده که جایگزینی غذا‌های اسید ساز با غذا‌های قلیایی می‌تواند سلامتی شما را بهبود بخشد برجسته شده است. طرفداران این رژیم حتی ادعا می‌کنند به مبارزه با بیماری‌های جدی مانند سرطان کمک می‌کند. کلاژن یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های ساختاری پوست است که باعث افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش چین و چروک می‌شود. مصرف منظم سیر سیاه یا استفاده از ماسک‌های حاوی این ماده می‌تواند به روشن‌تر شدن پوست، کاهش لکه‌های تیره و افزایش شفافیت آن کمک کند.

به‌علاوه پیروی از این رژیم برای افرادی که سعی در اجتناب از مصرف چربی و شکر دارند، توصیه می‌شود. اما آیا تابحال درباره سیر سیاه چیزی شنیده اید؟سیر سیاه در واقع سیر خام تازه (Allium sativum) است که با گذشت زمان و با استفاده از گرما و رطوبت بالا حدود 70٪ در فرآیندی به نام واکنش میلارد بوجود می آید. در طی این فرآیند، حبه های سیر به رنگ سیاه در می آیند و بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند.

مطمئناً، آب قلیایی می‌تواند گزینه‌ای سالم و طبیعی برای رژیم غذایی شما باشد و به بهبود کیفیت زندگی‌تان یاری رساند. سیر سیاه برای لاغری، با ترکیبات زیست‌فعال منحصر‌به‌فرد خود، به کاهش وزن کمک می‌کند. وجود ترکیبات طبیعی گوگردی و پلی‌فنول‌های سیرسیاه موجب افزایش متابولیسم و تسریع چربی‌سوزی می‌شود. این ترکیبات می‌توانند از ذخیره‌سازی چربی‌های اضافی جلوگیری کرده و به بهبود ترکیب بدنی منجر شوند.

آب قلیایی باعث بهبود جذب مواد مغذی می‌شود و این امر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و بالا بردن سطح انرژی افراد کمک کند. سیر سیاه، با خواص منحصربه‌فرد خود، جایگاه ویژه‌ای در تغذیه و طب سنتی دارد. از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود سلامت قلب و گوارش، این ماده ارزشمند می‌تواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد. بااین‌حال، برای بهره‌مندی از تمام مزایای آن، انتخاب محصولی باکیفیت و دارای تأییدیه‌های لازم اهمیت زیادی دارد. در بیماران دیابتی که داروهای کاهنده قند خون مصرف می‌کنند، مصرف مقادیر زیاد سیر سیاه ممکن است باعث افت بیش از حد قند خون شود. همچنین، افرادی که از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنند، باید در مصرف سیر سیاه احتیاط کنند.

همچنین، این ماده با بهبود گردش خون و کاهش التهاب، تأثیر مثبتی بر سلامت پروستات دارد. این یافته‌ها نشان‌دهنده‌ قابلیت سیر سیاه در پیشگیری و کمک به درمان اختلالات پروستات از جمله سرطان و هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات است. خواص سیر سیاه برای زنان همچنین شامل اثرات مثبت بر سیستم قلب و عروق است. این فرآورده طبیعی می‌تواند با کاهش فشار خون و بهبود جریان خون، خطر بیماری‌های قلبی را که در دوران یائسگی افزایش می‌یابد، کاهش دهد.

این امر به این دلیل است که استخوان‌ها حاوی کلسیم هستند و بدن از کلسیم برای بازگرداندن تعادل pH خون در زمانی که بیش‌ازحد اسیدی می‌شود، استفاده می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه در این مورد نشان داده است که سیر سیاه می تواند به کاهش رشد سلول های سرطانی روده بزرگ کمک کند. ترکیبات موجود در سیر سیاه همچنین می تواند رادیکال های آزاد بدن را نیز مسدود کند. این خواص سیر سیاه می تواند آسیب سلولی را کاهش دهد و به کاهش رشد و گسترش بالقوه سلول های سرطانی در بدن کمک کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات زیست‌فعال موجود در سیر سیاه، از جمله پلی‌فنول‌ها و ترکیبات گوگردی، می‌توانند موجب افزایش حرکات دودی روده و بهبود عملکرد گوارشی شوند. سیر سیاه برای یبوست می‌تواند نقش موثری داشته باشد، زیرا این ماده حاوی پری‌بیوتیک‌های طبیعی است که رشد باکتری‌های مفید روده را تقویت کرده و ترکیب میکروبیوتای روده را متعادل می‌کند. مصرف سیر سیاه موجب افزایش تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFA) در روده می‌شود که به افزایش حرکات روده‌ای و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. درعین‌حال، غذاهای قلیایی شامل آن غذاهایی می‌شود که PH آنها بالاتر از ۷ است.

هویج علاوه بر PRAL کم، منبع عالی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند لوتئین و زآگزانتین است. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی معمولا بخشی از رژیم غذایی قلیایی هستند زیرا به محیط قلیایی تر در بدن کمک می کنند. یک فنجان کلم بروکلی پخته شده ۱۰٪ از DV شما را برای پتاسیم و ۸٪ برای منیزیم پوشش می دهد. مصرف زیاد این ۲ ماده غذایی باعث بالا رفتن PH بدن شده و می‌تواند برای شما مشکلاتی مانند دیابت و آسیب کلیوی را به همراه داشته باشد . کنجد، بادام و روغن های کلزا، روغن گردو، روغن سویا، روغن زیتون، روغن جوانه گندم، روغن کنجد، روغن آفتاب گردان و روغن دانه کتان نیز جزو دانه ها و روغن های قلیایی محسوب می شوند. جلبک های خوراکی نیز قلیایی بوده و به حفظ تعادل اسیدی بازی بدن کمک می کنند.

۳ – حواستان به غذا خوردن در بیرون از خانه باشد ، زیرا تشخیص اسیدی و قلیایی بودن آن‌ها سخت است . ۲ – رژیم‌های غذایی ارائه‌شده به‌صورت علمی ثابت نشده‌اند ، اما مصرف بیشتر میوه‌جات و سبزیجات پیشنهاد می‌شود . بهترین روش برای تضمین سلامتی بدن در کنار تناسب اندام و داشتنِ بدن عالی، استفاده از برنامه غذایی اصولی همراه با تمرین و فعالیت است. اما اگر به این دستگاه دسترسی ندارید، می‌توانید از اضافه کردن جوش شیرین به آب نیز استفاده کنید. مژدی یک سس تند در آشپزی رومانیایی است که از حبه‌های سیر له و آسیاب شده به شکل خمیری نمک زده و با آب و روغن گیاهی مخلوط می‌شود.[۱۳] روغن آفتابگردان تقریباً همیشه استفاده در آن می‌شود.

علاوه بر این، سیر سیاه به تنظیم قند خون و افزایش متابولیسم کمک کرده و مصرف آن می‌تواند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ و کنترل سطح گلوکز مؤثر باشد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهند که سیر سیاه نه تنها در حفظ سلامت عمومی زنان مشارکت دارد، بلکه می‌تواند در ارتقای کیفیت زندگی در دوره‌های مختلف زندگی آن‌ها نقش داشته باشد. در حوزه سلامت قلب و عروق، خواص سیر سیاه مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. ترکیبات فعال موجود در سیر می‌توانند به بهبود جریان خون کمک کنند و شواهد علمی نشان می‌دهند که مصرف آن ممکن است در کاهش فشار خون نقش داشته باشد. افزون بر این، خواص ضدالتهابی و آنتی‌باکتریایی سیر سیاه باعث کارآیی بهتر دستگاه گوارش می‌شود.

ترکیبات فعال موجود در سیر سیاه مانند S-آلیل سیستئین (SAC)، اگرچه به بهبود بسیاری از عملکردهای بدن کمک می‌کنند، اما ممکن است برای برخی افراد باعث تحریک معده، افت فشار خون یا تداخل دارویی شود. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند سطح کلسترول کلی را کاهش داده و نسبت HDL به LDL را بهبود بخشد. این ویژگی باعث می‌شود که سیر سیاه نه تنها یک مکمل غذایی، بلکه یک راهکار طبیعی و بدون عوارض جانبی برای بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با چربی خون بالا باشد. این ماده با تحریک آنزیم‌های کبدی، فرآیند حذف سموم از بدن را تسریع می‌کند. علاوه بر این، سیر سیاه می‌تواند از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند و خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) را کاهش دهد.

اگر لیست را فراموش کردید ، به دنبال سبزیجات برگ‌دار و میوه‌هایی با رنگ روشن مانند هندوانه باشید . چای، قهوه، سوداها، نوشیدنی های الکلی، شیرهای گیاهی مانند شیر برنج و شیر سویا نیز جزو نوشیدنی های اسیدی محسوب می شوند. تمام انواع گوشت ها اسیدی هستند که در بین آن ها می توان به گوشت بره، اردک، بوقلمون، گوشت آهو، گوشت خرگوش، سوسیس، کالباس و غیره اشاره کرد. اولین راه این است که از نوارهای تست pH (کاغذ لیتموس) استفاده کنید؛ این نوارها به‌سرعت میزان pH را مشخص می‌کند. برای انجام این آزمایش کافی است کاغذ لیتموس را با بزاق دهان‌تان مرطوب کنید.

سیر سیاه برای جوش صورت به‌ویژه در قالب عصاره یا ماسک‌های موضعی، اثرات بهتری نشان داده است. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از عصاره سیر سیاه بر روی پوست می‌تواند تولید سبوم را کاهش داده و میزان باکتری‌های مولد جوش را کنترل کند. به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی، سیر سیاه برای جوش صورت می‌تواند به بازسازی سلولی کمک کرده و از بروز لک‌های ناشی از جوش جلوگیری کند. افزون بر این، استفاده منظم از آن موجب پاکسازی عمقی پوست و کاهش التهاب‌های مزمن می‌شود. بسیاری از افراد اذعان می‌دارند سرطان در یک محیط اسیدی رشد می‌کند و می‌تواند با رژیم قلیایی درمان شود. با این حال، بررسی‌های جامع در مورد رابطه بین اسیدوز ناشی از رژیم غذایی یا افزایش اسیدیته خون ناشی از رژیم غذایی و سرطان نتیجه گرفت هیچ ارتباط مستقیمی بین آن‌ها وجود ندارد.

سیر سیاه یکی از موثرترین مواد طبیعی برای بهبود سلامت کبد و محافظت از این اندام حیاتی در برابر آسیب‌هاست. فرآیند تخمیر سیر تازه موجب افزایش ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند S-آلیل سیستئین (SAC) و پلی‌فنول‌ها می‌شود که نقش کلیدی در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در کبد دارند. این ترکیبات از کبد در برابر آسیب‌های ناشی از سموم، چربی‌های اضافی و عوامل محیطی محافظت می‌کنند. سیر سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی، یکی از موثرترین مواد طبیعی برای کاهش التهاب و درد در بدن است. فرآیند تخمیر که در تولید سیر سیاه انجام می‌شود، موجب افزایش ترکیباتی مانند S-آلیل سیستئین (SAC) می‌شود که خواص ضدالتهابی قوی دارند. این ترکیبات می‌توانند مسیرهای التهابی را مسدود کرده و از تولید بیش از حد سایتوکاین‌ها (پروتئین‌های مرتبط با التهاب) جلوگیری کنند.

مصرف زیاد غذاهای اسیدی می‌تواند در بدن باعث ایجاد التهاب‌های مزمن شود. التهاب‌های مزمن نیز می‌توانند باعث بروز بیماری‌های گوناگونی همچون آسم، آرتروز، سرطان و آلزایمر شوند. مصرف زیاد غذاهای اسیدی می‌تواند در بدن باعث کاهش جذب کلسیم شود و خطر بروز بیماری‌های استخوانی همچون اوستئوپوروز را افزایش دهد. بله، مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی می‌تواند منجر به اختلال در تعادل pH بدن شود و به بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان و...

سیر سیاه همچنین با خاصیت ضدالتهابی خود، به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کرده و از بیماری‌هایی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و زخم معده پیشگیری می‌کند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در سیر سیاه، از مخاط معده در برابر آسیب‌های ناشی از اسید معده محافظت کرده و خطر ابتلا به گاستریت و رفلاکس اسید را کاهش می‌دهند. سیر سیاه به دلیل فرآیند تخمیر طولانی که طی می‌کند، به منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات انرژی‌زا تبدیل می‌شود که می‌تواند به افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی کمک کند. ترکیبات فعال موجود در سیر سیاه مانند S-آلیل سیستئین (SAC)، با بهبود جریان خون و افزایش اکسیژن‌رسانی به عضلات و اندام‌ها، نقش مهمی در کاهش احساس خستگی و افزایش استقامت بدن دارند. لازم به ذکر است که مصرف غذاهای قلیایی می‌تواند به بهبود عملکرد بدن و حفظ سلامت آن کمک کند. با این حال، باید برای نتایج بهتر توجه داشته باشید که نباید مصرف غذاهای قلیایی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.

بخاطر داشته باشید شواهد علمی مرتبط با اسید غذایی با تراکم استخوان یا احتمال شکستگی مخلوط شده است. در حالی که بسیاری از مطالعات مشاهده ای هیچ ارتباطی پیدا نکرده اند، اما مطالعات دیگر ارتباط قابل توجهی را کشف کرده اند. بر اساس نتایج آزمایشات بالینی رژیم های غذایی اسیدی هیچ تاثیری بر سطح کلسیم در بدن شما ندارند. در صورت وجود، این رژیم ها با افزایش احتباس کلسیم و فعال سازی هورمون IGF1 با بهبود سلامت استخوان باعث ترمیم عضلات و استخوان می شود.

همچنین، یافته‌های علمی نشان می‌دهند که این ماده در تنظیم سطح قند خون و افزایش حساسیت به انسولین تأثیرگذار بوده و می‌تواند در مدیریت دیابت مفید باشد. غذاهای اسیدی و قلیایی تأثیرات قابل توجهی بر سلامت بدن دارند و درک این تفاوت‌ها می‌تواند به بهبود رژیم غذایی کمک کند. غذاهای اسیدی معمولاً شامل میوه‌ها و سبزیجات ترش، محصولات لبنی، و برخی پروتئین‌ها هستند که می‌توانند pH بدن را تحت تأثیر قرار دهند. از سوی دیگر، غذاهای قلیایی مانند سبزیجات برگ‌دار، میوه‌های تازه و مغزها به حفظ تعادل pH بدن کمک می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با غذاهای اسیدی، می‌توانید به لیست اسیدهای خوراکی مراجعه کنید که شامل انواع مواد غذایی با خاصیت اسیدی است و به شما کمک می‌کند تا انتخاب‌های بهتری برای رژیم غذایی خود داشته باشید. سیر سیاه یکی از بهترین مواد طبیعی برای حفظ و بهبود سلامت قلب و عروق است.

به طور کلی باید برای حفظ تعادل pH بدن، به تنوع در رژیم غذایی توجه کنید و میزان مصرف غذاهای اسیدی و قلیایی را تنظیم نمایید. بیشتر از تمامی عوامل دیگر، تغذیه می‌تواند بر PH بدن تأثیر بسیار زیادی بگذارد. تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مواد غذایی غیر قلیایی، به‌عنوان‌ مثال غذاهای پرپروتئین، مواد غذایی با اسیدیته بالا، آب‌لیمو و می‌توانند سبب افزایش اسیدیته بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های گوناگون را افزایش دهند. بنابراین، برای حفظ سلامتی بدن لازم است که تعادل مناسبی بین میزان مصرف غذاهای اسیدی و قلیایی حفظ شود و مصرف بیش از حد هر کدام از این دو نوع غذاها، به خطراتی مانند افزایش التهاب در بدن و ضعف سیستم عصبی منجر می‌شود. سیر سیاه نه تنها یک مکمل غذایی ضدپیری است، بلکه به عنوان یک سد دفاعی طبیعی در برابر بیماری‌های مزمن مرتبط با افزایش سن، مانند آلزایمر، بیماری‌های قلبی و سرطان عمل می‌کند. افزودن این ماده به رژیم غذایی روزانه راهکاری مؤثر برای داشتن ظاهری جوان‌تر و بدنی سالم‌تر است.

در ابتدا لازم است تا شرایط محیطی جهت طرز تهیه سیر سیاه را مهیا سازیم؛ زیرا آنچه که باعث فرآوری سیر تازه در زمان کم می شود تنها شرایط محیطی در دما و رطوبت ثابت است. بنابراین می بایست یک ظرف درب بسته از جنس شیشه ای و یا سرامیکی را آماده کنید و به ترتیب بوته هایی از سیر را درون ظرف قرار دهید. سیر سیاه می تواند تا حدی از پیری زودرس نیز جلوگیری کند؛ مطالعات نشان می دهد در پیشگیری و درمان بیماریهای تنفسی و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگی، آلرژی و سرطان نیز مؤثر است. یک ماده‌ی غذایی که طی فرایند حرارتی و حداقل تغییر تا تبدیل به ماده‌ای دیگه، قابل مصرف هست. نه اینکه تبدیل به یک داروی شیمیایی با الفاظ پیچیده‌ی دارویی شده باشه.

در حالی که بسیاری از مطالعات مشاهده‌ای هیچ ارتباطی پیدا نکرده اند، اما مطالعات دیگر ارتباط قابل توجهی را کشف کرده اند. بر اساس نتایج آزمایشات بالینی رژیم‌های غذایی اسیدی هیچ تاثیری بر سطح کلسیم در بدن شما ندارند. در صورت وجود، این رژیم‌ها با افزایش احتباس کلسیم و فعال سازی هورمون IGF۱ با بهبود سلامت استخوان باعث ترمیم عضلات و استخوان می‌شود. از قضا، این کاهش کلاژن به شدت با سطح پایین دو اسید ارتوسیلیسیک و اسکوربیک یا ویتامین C در رژیم غذایی شما ارتباط دارد. چند حبه سیر سیاه را در آب گرم قرار داده و اجازه دهید برای چند دقیقه دم بکشد. این ماده با کاهش التهاب و تقویت عملکرد سلول‌ها، به سلامت قلب، کبد و مغز کمک کرده و فرآیند پیری سلول‌ها را کند می‌کند.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که pH در بدن شما بسیار متفاوت است. معده شما سرشار از اسید کلریدریک است و به آن pH2-3-3 می دهد که بسیار اسیدی است و این اسیدیته برای تجزیه غذا ضروری است. از طرف دیگر، خون انسان همیشه کمی قلیایی است و pH آن از 7.36 تا 7.44 است.

به همین خاطر، ذخایر معدنی بدن ازجمله کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم قادر هستند به صورت خطرناکی کم و سبب آسیب شوند که این اثرات ممکن است تا سال‌ها در بدن باقی بماند. اما مصرف مواد غذایی قلیایی یک راه حلی برای پایین آوردن میزان خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، افزایش انرژی بدن و کاهش چربی‌های زائد است. اما عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب یا استرس می‌توانند این توازن را به هم بزنند. با مصرف آب قلیایی، می‌توانید اسیدهای اضافی بدن را خنثی کرده و به این ترتیب احساس خستگی را کاهش دهید و انرژی بیشتری بدست آورید. سیر سیاه به دلیل ترکیبات زیست‌فعال و خواص آنتی‌اکسیدانی قوی، به عنوان یک ماده مفید برای سلامت بدن شناخته شده است.

این ماده سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی است که در کنار لذت بردن از طعم آن در غذاهای مختلف، می‌توانید از خواصی که برای سلامت انسان به همراه دارد نیز استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا اطمینان حاصل کنید که مواد مغذی بدن را تأمین می‌کنید و همچنین مواد غذایی قلیایی نیز استفاده کرده‌اید . اگر نوع تازه آن موجود نیست می‌توانید از نوع یخزده آن‌ها نیز استفاده کنید . اگر تغذیه ما صرفاً حاوی مواد غذایی اسیدی باشد و مواد غذایی قلیایی به میزان کافی مصرف نشود، بدن در معرض پیری زودهنگام قرار می گیرد. خیر، لازم نیست تا برای حفظ سلامت بدن غذاهای اسیدی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید. در واقع، بعضی از غذاهای اسیدی همچون ماهی‌های چرب و مرکبات، دارای مواد مغذی بسیار مهمی هستند که برای حفظ سلامت بدن لازم و ضروری می‌باشند.

برخی تحقیقات نیز نشان داده‌اند که سیر سیاه ممکن است با افزایش میل جنسی و بهبود عملکرد تولیدمثلی مرتبط باشد. علاوه بر این، سیر سیاه دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است که می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ویژگی‌ها می‌توانند تأثیر مثبتی در کاهش التهاب عضلانی و افزایش سطح انرژی داشته باشند که در نتیجه به ارتقای عملکرد ورزشی و استقامت بدنی منجر می‌شود.